Workshop Creatief schrijven
hersens uit de mouwen

Jongeren en schrijven, een bijzondere combinatie. In een tijd waarin jongeren meer dan ooit zelf schrijven via sms, twitter en andere social media, lijken ze het schrijven vanuit hun eigen creativiteit moeilijker te vinden dan ooit.

Hoe kom ik op een onderwerp? Waar begin ik? Hoe bouw ik een tekst op? En natuurlijk: ik kan niet schrijven ... Deze vragen en reacties van jongeren vormen een drempel om te schrijven.
De twee uur durende workshop Creatief schrijven: hersens uit de mouwen helpt studenten en scholieren deze drempels te overwinnen. Doordat studenten leren te schrijven vanuit zichzelf, ontdekken zij plezier in schrijven.

De workshops

Ook blijkt de workshop een prima middel om een (nieuwe) groep meer met elkaar te verbinden.

Nieuwsgierig?

Neem dan contact op en vraag naar de mogelijkheden.

“De workshop ‘Hersens uit de mouwen’ heeft mij positief verrast. Bij het ontvangen van het programma had ik in eerste instantie het idee dat het misschien ‘een te ver van mijn bedshow zou zijn’ voor onze studenten. Mede dankzij de wijze waarop de workshop is over gebracht – laagdrempelig, doelgroep gericht, concreet en met humor– hebben de schrijfcoaches elke student meegenomen in het schrijfproces. Tijdens de schrijfopdrachten waren zij actief aanwezig en dachten mee met de studenten en droegen ideeën aan, om de studenten weer op weg te helpen.”

Astrid Buter,
Opleidingsmanager